Fier Forjat Bacau

Canapele extensibile Suceava – cum sa fac alegerea potrivita?

Fie ca iti doresti sa iti innoiesti aspectul livingului, fie ca este o necesitate, canapeaua este o alegere importanta pentru casa ta, fiind o piesa de mobilier destul de importanta.

O canapea trebuie sa fie aleasa in functie de nevoile cumparatorului.

O canapea extensibila, de exemplu, reprezinta una dintre cele mai bune optiuni atunci cand nu beneficiezi de o locuinta prea mare sau, pur si simplu, cand doresti sa ai inca 2 locuri de dormit in plus pentru oaspeti. Evident, principalul ei avantaj este ca se poate extinde, transformandu-se in pat. Dar exista o serie intreaga de conditii de care trebuie sa tii cont in vederea achizitionarii unei canapele extensibile din Suceava. O canapea extensibila trebuie sa indeplineasca toate conditiile pentru un somn odihnitor pe timpul noptii. Ii trebuie o saltea cu sustinere buna, o structura solida din lemn si mecanisme usor de manevrat.


Cum aleg o canapea extensibila din Suceava?


Cand faci o astfel de achizitie importanta, dimensiunea este esentiala. Cate persoane vrei sa stea pe ea cand nu este extinsa? Care este locul ei in camera si care ii sunt dimensiunile in raport cu camera atat inchisa, cat si extinsa? O canapea masiva nu este o alegere chiar avantajoasa, mai ales daca incaperea nu este suficient de mare: ai nevoie un spatiu si pe langa ea pentru a nu te simti sufocat. In plus, trebuie sa ai in vedere si manevrele pe care trebuie sa le faci ca sa o inchizi-deschizi: de cat spatiu ai nevoie pentru a face aceste lucruri? Ca si la paturile clasice, exista si aici mai multe latimi: de la 160 cm pana la 200 cm, cu variante de extindere si grade de confort diferite.

Cele mai cautate modele sunt acele canapele extensibile din Suceava suple, cu 2 sau 3 locuri, acestea fiind folosite usor pe post de pat, fara a avea un cadru sau brate prea masive si decorative.

Un alt aspect important este extinderea canapelei. Materialele folosite pentru sistemul de extensie trebuie sa fie de cea mai buna calitate, oferind rezistenta canapelei.

Cea mai utilizata canapea extensibila este cea de trei locuri si cel mai utilizat sistem de extensie este sistemul click-clack. Pentru desfacere se ridica sezutul si se impinge in sus pana ce se aude click, apoi se lasa in jos pana la orizontala. Pentru inchidere, se procedează similar, dar invers: sezutul se ridica pana se aude click si apoi canapeaua pozitionata in unghi se impinge la loc in cadru. Aceste modele pot include si spatiu de depozitare sub sezut.

Importante mai sunt si cadrul canapelei si sistemul de sustinere. De obicei cadrul inglobeaza cea mai mare cantitate de lemn masiv de esenta tare sau metal. Acesta se poate completa cu placi solide de MDF sau OSB, iar scopul este ca partile moi ale canapelei, precum si mecanismele de extindere sa se fixeze pe aceste structuri solide.

Cu cat vei folosi canapeaua ca pat mai des, cu atat mai importanta este structura si mecanismul de extindere. La fel de important este sistemul de sprijin, atunci cand canapeaua este stransa, dar mai ales cand este extinsa. Oferă stabilitate in ambele situatii? Verifica inca din magazin.

Asadar, avand in vedere toate aceste caracteristici pe care trebuie sa le indeplineasca o canapea extensibila din Suceava, iti va fi mai usor sa faci o alegere care te va multumi si de care vei fi mandru.