Fier Forjat Bacau

Ce trebuie sa stiti atunci cand cumparati un panou perforat second hand?

Domeniul constructiilor se dezvolta in permanenta, iar in societatea moderna se folosesc materii prime de varietate mare, dar si de o calitate superioara. Aceste principii sunt aplicate si in cazul panourilor perforate second hand, care sunt din ce in ce mai folosite, mai ales in cazul designului decorativ.

In general, panourile perforate sunt fabricate din fibre de lemn sau placi de ipsos. Materiile prime folosite sunt dense si rezistente la orice deviatie de temperatura sau de umiditate, ceea ce reprezinta un mare avantaj. Tehnologia moderna a permis realizarea panourilor si din alte materiale, cum ar fi metalul sau chiar plastic. Pretul difera in functie de gradul de finisare cu furnir natural, laminare, lustruire, folie, sau vopsea.

Perforatiile din panouri pot avea diferite dimensiuni si forme, cum ar fi: forme dreptunghiulare, decorative sau rotunde.

In functie de materialele din care sunt constituite, panourile perforate au o serie de caracteristici asemanatoare. Mai exact, dispun de versatilitate, o instalare usoara, posibilitati diverse de alegere a design-ului, rezistenta ridicata  in timp, au o greutate mica, compatibilitate ecologica, izolatie fonica ridicata si sunt accesibile si din punct de vedere financiar.

Panourile perforate second hand sunt utilizate pentru plafonul decorativ, ca echipament comercial si chiar pentru realizarea pieselor de mobilier, deoarece perforatiile asigura o buna ventilare, deci nu vor aparea petele de mucegai, ceea ce asigura clientilor panouri perforate pe termen lung. In cazul panourilor din metal, ele sunt destinate fabricarii pavilioanelor si structurilor de publicitate.

Panourile perforate sunt usor de manevrat, si se pot taia si vopsi in nuanta dorita, pentru a se integra perfect in orice stil. Preturile panourilor cu perforatii second hand sunt mai mici comparativ cu cele intregi, iar calitatea lor este asemanatoare. Pe acestea se pot pune agatatori, unde se aseaza diferite obiecte, iar in acest mod se optimizeaza spatiul dintr-o locuinta.

In primul rand, trebuie remarcat faptul ca productia de panouri perforate nu se limiteaza la utilizarea placilor fibrolemnoase si a placilor de gips carton cu rezistenta ridicata. Panourile perforate moderne pot fi confectionate din metal si din material plastic, iar daca utilizarea primei este limitata in principal la lucrarile interne, atunci panourile metalice perforate pot fi utilizate nu numai pentru decorarea fatadelor, ci si pentru constructia de masini, productia si comertul. Panourile din plastic perforat au gasit o larga aplicatie in procesul de finisare externa. Astfel, se disting urmatoarele soiuri de panouri perforate:

  • Panouri perforate din fibre de inalta densitate (HDF);
  • Panouri metalice perforate;
  • Panouri din plastic perforat;
  • Panouri perforate din gips-carton.

Panourile perforate se fabrica din mai multe tipuri de materiale, fiind folosite mai des in cazul amenajarilor interioare. Acestea sunt usor de amplasat, dispunand totodata de o serie de caracteristici tehnice ce le face potrivite indiferent de locatie. Carligele metalice ce se prind de panouri asigura o buna ordonare a lucrurilor pentru a mentine o locuinta curata.

Panourile perforate second hand reprezinta un material modern de finisare decorativ cu caracteristici calitativ noi utilizate in diferite domenii de productie si de constructie. Panourile cel mai frecvent perforate sunt realizate din fibre de inalta densitate (HDF) sau din placi de ghips. In primul caz, baza materialului nu este o panza de lemn intrega, ci deseurile de lemn, si anume aschiile de lemn. Acest lucru asigura faptul ca panourile perforate de mediu nu sunt materiale de finisare inferioare realizate din lemn masiv, iar in unele caracteristici si face Excel. Ele sunt mai putin susceptibile la deformari si efecte daunatoare ale influentelor biologice si atmosferice. Vorbind de panoul perforat second hand, un proces obligatoriu de fabricare a componentelor este presarea aschiilor de lemn, metoda este efectuata la cald si efectuate sub presiune ridicata, care sporeste in mod unic densitatea materialului, rezistenta acestuia la variatiile de temperatura si umiditate.