Fier Forjat Bacau

Dezinfectanti de maini pentru o igiena personala perfecta

Igiena mainilor este un aspect important in viata de zi cu zi a fiecaruia dintre noi, iar in momentul de fata prezenta acesteia a devenit mult mai necesara in orice tip de activitate ce presupune contactul cu persoanele din jurul nostru, deoarece mainile sunt cele mai predispuse la contaminarea si implicit transmiterea anumitor virusuri si bacterii.

Spalarea mainilor cu apa si sapun este foarte esentiala, insa nu la fel de eficienta ca utilizarea dezinfectantului de maini, deoarece sapunul indeparteaza murdaria si are proprietati antibacteriene usoare, dar nu omoara si virusii.

Expertii in igiena spun ca pentru a omori 99% din virusuri, bacterii sau germeni, un gel dezinfectant pentru maini trebuie sa aiba in compozitia sa minim 60% alcool.

Utilizarea unui gel antiseptic pentru maini are scopul de igienizare si de eliminare a virusurilor si a bacteriilor existente pe maini si chiar, transmiterea acestora catre alte zone predispuse la infectare sau alte persoane.

Avantajele folosirii unui dezinfectant de maini:

  • Dezinfecteaza mainile in profunzime
  • Elimina definitiv pericolul de transmitere a virusurilor, bacteriilor sau a germenilor
  • Nu este necesara clatirea, de aceea se poate utiliza oricand si oriunde
  • Dupa uscare nu devinde lipicios
  • Efect imediat
  • Regenereza si hidrateaza pielea
  • Este un produs testat si avizat dermatologic ce corespunde normelor

Cum alegi cel mai bun dezinfectant pentru maini care sa ti se potriveasca

Mainile sunt principalii purtatori de microorganisme si bacterii. Singura modalitate de a reduce riscul de raspandire a infectiei este sa cumparati un dezinfectant bun. Expertii recomanda solutii lichide sau gel care contin creme hidratante in ingrediente pentru a proteja mainile uscate si sensibile.

Criteriile pe care trebuie sa le ai in vedre atunci cand iti cumperi un dezinfectant se materializeaza in: modul de actiune, modul de utilizare, prferabil destul de usor, compatibilitatea cu pielea. Ai in vedere ca nu trebuie sa utilizeze doua produse similare ca actiune in acelasi timp.

Pentru o igiena curata si o dezinfectare eficienta a mainilor, in diferite momente, e nevoie de produse avizate de Ministerul Sanatatii si sa cautam acel gel dezinfectant pentru maini, ce indeplineste standardele de siguranta recomandate.

Atentie ce produse dezinfectante folositi, dat fiind ca nu toate produsele sunt avizate ca Biocide.  Mai exact, omoara doar bacteriile, dar nu si virusurile.

Asigura-te ca produsul contine cel putin 60% alcool.

Dezinfectantii pentru maini reduc rapid numarul de germeni de pe maini. Mai mult decat atat, trebuie sa se tina cont de faptul ca dezinfectantii pentru maini nu sunt la fel de eficienti atunci cand mainile sunt vizibil murdare si de aceea, este bine sa spalam mai intai mainile cu apa si sapun si sa le igienizam ulterior cu dezinfectant.

Microbii pot fi impiedicati sa intre in organism printr-o bariera de protectie, creata cu ajutorul unor plante medicinale.

Un efect puternic al antibacterianului se poate obtine printr-o formula ce continealcool si uleiuri esentiale.

Mai intai, este recomandat sa ne spalam pe maini, iar apoi sa igienizam mainile cu un gel dezinfectant.

Ce trebuie sa mai stii despre dezinfectanti?

Dezinfectantii cumparati trebuie sa fie pastrati intr-un mediu inchis, departe de caldura. Dupa aplicare, se freaca palmele timp de 30 de secunde. In acest fel, vei putea avea certitudinea ca gelul dezinfectant va actiona rapid si sigur.

Cum sa aplici corect gelul de maini?

Aplicati 3-5 ml de gel pe palma si framantati timp de 30-40 de secunde pana se evapora

Nu va stergeti mainile cu un prosop sau un servetel pana cand gelul nu este complet absorbit

Nu spalati mainile cu apa dupa utilizare

In concluzie, este ideal sa folosim dezinfectanti de maini pentru a beneficia de o protectie mai mare, pentru a ne feri de posibilele boli, bacterii si microbi cu care putem intra in contact oricand.