Fier Forjat Bacau

Portile de fier forjat, o traditie de sute de ani

Daca se intampla sa vizitati case vechi, muzee elegante sau chiar institutii ale statului, veti fi intampinati de la intrare de porti din fier forjat falnice si impunatoare.   Fierul forjat are o traditie lunga, impresionanta, chiar, de mii de ani. Forjarea fierulul ii da o rezistenta sporita, astfel ca era o solutie buna si economica pentru toti mosierii si boierii secolelor trecute.  Popularitatea sa a crescut in perioada renascentista cand a fost folosit de multe dintre casele regale ale Europei, ca un substitut perfect pentru portile aurita, impodobite cu tot felul de ornamente pretioase. Pentru  a arata societatii ca regele este  solidar ca societatea, aceasta alternativa a fierului forjat s-a transformat, incet – incet, intr-un simbol al bunastarii.

Chiar si in zilele noastre, portile din fier forjat simbolizeaza acelasi lucru. De cate ori nu ati trecut astfel de porti, nu ati simtit cum acestea dau o anumita importanta casei, sau locului pe care il vizitati?  Eleganta si sobrietatea portilor de fier forjat nu poate fi intrecuta de niciun alt material, iar pentru cei ce detin modele ale acestui obiect  reprezinta un motiv de mandrie. Pe lanaga faptul ca nu  costa o avere, portile sunt rezistente la intemperiile vremii si dau un aer misterios caselor lor.

Ce va puteti dori mai mult de la un set de porti? In functie de modelul ales, puteti alege sa fie  cu un grad mai mare sau mai mic de vizibilitate catre interior. Ma indoiesc ca nu ati vazut modele de porti din fier forjat  placate cu o folie plasticata care nu permite vizibilitatea, insa si modelel e cu  zabrele mai apropiate  pot fi o solutie la fel de buna. Diferenta o faceti dumneavoastra, in functie de bugetul de care dispuneti, gustul  pentru estetic si imaginatia cu care v-ati nascut.  Important  este sa alegeti un atelier care isi respecta mestesugul, care pune pret pe calitatea  materialului si al lucrarii si care practica un pret bun in raport cu performanta  pe care o pot atinge, prin lucrarile lor.